Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: از آنجا که امسال به خاطر بیماری کرونا امکان حضور در مساجد وجود ندارد لذا می توان اعتکاف را به صورت مجزا و در خانه برگزار کرد.

حسن طاهری در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون «اَیامُ البیض» گفت: اَیامُ البیض به روز‌های سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه رجب گفته می‌شود. ایام البیض در اصل «اَیامُ لَیالِی البیض» به معنای روز‌ها و شب‌های سفید است که «لیالی» حذف شده است و این روز‌ها به ایام البیض معروف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیض جمع بَیضاء است که در عربی به معنای سفید است.

وی در همین راستا ادامه داد: در روایات بر اعتکاف و روزه گرفتن در این ایام تأکید شده است. نزد شیعیان، ایام البیض رجب و در مرتبه بعد شعبان و رمضان، از اهمیتی ویژه برخوردار است. این روز‌ها در بین اعراب قدیم نیز روز‌های خاصی شناخته می‌شده در آن ایام ماه‌ها را بر اساس میزان روشنایی ماه نام‌گذاری می‌کردند و از آنجا که نور ماه در این سه شب از شب‌های دیگر بیشتر است، به این نام نامیده شده‌اند البته این سه شب نام دیگری نیز دارد که به عنوان اَواضح و غُرّ از آن یاد می‌شود.

وی پبرامون دلیل ناگذاری «اَیامُ لَیالِی البیض» بیان کرد: در کتاب علل الشرایع آمده است:  جبرئیل «حضرت آدم (ع)» را در حالی که سر تا پا سیاه شده بود به زمین فرود آورد. فرشتگان وقتی حضرت آدم را با این هيبت دیدند گریستند و به درگاه حق تعالی عرضه داشتند: پروردگارا مخلوقی را آفریدی و از روح خود در او دمیدی و فرشتگانت را به سجده کردنش وادار نمودی حال با یک گناه رنگ سفیدش را به سیاهی مبدل فرمودی منادی از آسمان ندا می‌دهد: امروز را برای پروردگارت روزه بگیر، آدم آن روز را که مطابق با روز سیزدهم ماه بود روزه گرفت، پس ثلث سیاهی از او زائل گشت. سپس منادی در روز چهاردهم ندا کرد: امروز را برای پروردگارت روزه بگیر. آدم آن روز را هم روزه گرفت و ثلث دیگر از سیاهی زائل گردید. روز پانزدهم باز منادی او را به گرفتن روزه دعوت نمود، وی آن روز را هم روزه گرفت و تمام سیاهی او زائل گردید و به همین خاطر این ایام به ایام البیض موسوم شد.»

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

این کارشناس علوم قرآنی پیرامون اعتکاف اظهارکرد: ایام البیض فرصت مناسبی است که انسان به خویشتن پرداخته و معایب و کاستی‌های خود را شناخته و برای رفع نقصان و تکامل آن بکوشیم زیرا با توجه به ویژگی‌هایی که اسلام برای ایام البیض بیان کرده پاسخی است به نیاز‌های روحی و فرصتی است مغتنم برای روآوردن به خود و خدای مهربان، دراین روز‌ها انسان طبق وعده الهی در آیه ششم سوره مبارکه انشقاق، سرانجام به دیدار معبود نائل خواهد شد و برای رسیدن به محبت خداوند باید راه عبادت حقیقی را در پیش بگیرد و گاهی در انس با پروردگار بایستی در گوشه‌ای خلوت گزید و دور از همه عنوان‌ها و تعلقات دنیایی، در حال خود بیندیشد بنابراين سه روز سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه رجب پر برکت‌ترین روز‌های سال است از سوی دیگر امسال می توان اعتکاف را در خانه ها بجا آورد. 

طاهری پیرامون نحوه برگزاری اعتکاف در امسال كرونايى ابراز کرد: از آنجا که امسال به خاطر بیماری کرونا امکان حضور در مساجد وجود ندارد لذا می توان اعتکاف را به صورت مجزا و در خانه برگزار کرد. 

***اعمال شب سیزدهم رجب

وی به اعمال شب سیزدهم اشاره و بیان کرد: شب سیزدهم ماه رجب نخستین شب از «لیالى بیض؛ شب هاى روشن» است که در آن دو رکعت نماز که در هر رکعت، بعد از سوره حمد سوره هاى یس، ملک، و توحید را بخواند، وارد شده است. در این زمینه «امام صادق (ع)» نیز می‌فرمایند: «در شب سیزدهم، دو رکعت نماز بگزارد و در هر رکعتى پس از سوره «حمد» این سه سوره یس، ملک و توحید را بخواند».

***اعمال روز سیزدهم رجب

طاهری به اعمال روز سیزدهم ماه رجب اشاره و خاطر نشان کرد: روز سیزدهم ماه رجب مصادف با ولادت امیرالمؤمنین على علیه السلام است و اوّلین روز از ایّام البیض است. روزه گرفتن در این روز بسیار تأکید شده است به نحوی که هر کس که بخواهد عمل «امّ داوود» را بجا آورد باید این روز را روزه بگیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی اعتکاف

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی اعتکاف ایام البیض روز سیزدهم سیزدهم ماه شب سیزدهم ماه رجب روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات‌رسانی مترو در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب

 به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا محمدنژاد بیدخت گفت: به‌منظور خدمات‌رسانی هرچه‌بهتر به شهروندان و بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب، از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، سرویس‌دهی در خطوط هفتگانه مترو با حداکثر ظرفیت انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ایستگاه‌های مصلی امام خمینی (ره) و شهید بهشتی در خطوط یک و سه نزدیک‌ترین ایستگاه‌ها به محل برگزاری نمایشگاه هستند، افزود: با توجه به ترافیک سطح شهر، قطعاً استفاده از مترو بهترین، سریع‌ترین، ایمن‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین وسیله برای رسیدن به نمایشگاه بین‌المللی کتاب است. شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه نیز برای تسهیل تردد مسافران با استفاده حداکثری از نیروی انسانی و تجهیزات تلاش می‌کند تا بهترین خدمات‌رسانی صورت گیرد.

سرپرست شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه با بیان اینکه این خدمات در روزهای پایانی هفته که بازدید از نمایشگاه افزایش می‌یابد نیز با حداکثر ظرفیت انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم به منظور رفاه بیشتر شهروندان و جلوگیری از ازدحام مسافری با آمادگی برای اعزام قطارهای فوق‌العاده انجام شده است.

به گزارش آنا، سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلاش برای تحویل ۱۲ هزار کلاس درس تا پایان امسال
  • فراز به دنبال شکستن طلسم 170 روزه!
  • سفر یک روزه معاون وزیر علوم به استان فارس
  • خدمات‌رسانی مترو در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب
  • آغاز فروش بلیت قطار‌های فوق العاده مشهد مقدس در ایام دهه کرامت
  • اجرای ۵۰۰ عنوان برنامه در ایام دهه کرامت در استان فارس
  • فیلم| جست و جوی ۱۷ روزه برای یافتن «سبحان»
  • جزئیات برنامه دهه کرامت
  • تدارک ۱۲۰ هزار عنوان برنامه با مشارکت مردم در سراسر کشور
  • میدان ولی‌عصر(عج)، رنگ و بوی روز دختر گرفت